Dzīvokļi Mājas Zeme Biroji Investīciju objekti Namīpašumi Tirdzniecības platības Noliktavas
Copyright © 2015 Dream Property
Dzīvokļi Mājas Zeme Biroji Investīciju objekti Namīpašumi Tirdzniecības platības Noliktavas
Rīgas Kinostudija

Latvijas biroju platību tirgū šobrīd nomai pieejami gandrīz 600 tūkst. m2 biroju telpu. 2014. gadā tika novērots pēdējos gados lielākais piedāvājuma pieaugums (aptuveni 50 tūkst. m2). Lai gan precīzs jauno platību sadalījums pa kategorijām netiek uzskaitīts, tirgū novērojams, ka pārsvarā jaunie biroju centri tiek būvēti atbilstoši A klases prasībām. Pēc standarta tirgus kritērijiem biroju telpas iedala sekojošās kategorijās:

A klase – augstas kvalitātes jaunceltne vai pilnībā renovēta, mūsdienīgi aprīkota biroju ēka, kas atrodas prestižā vietā, darījumu centrā ar ierīkotu ēkas vadības sistēmu (BMS);

B klase – A klasei līdzvērtīgas biroju telpas, kurās tomēr iztrūkst kāds vai vairāki no A klases birojiem izvirzītajiem nosacījumiem. Pastāv arī sīkāks B biroju klases iedalījums pēc to kvalitātes – B1 (augstāka kvalitāte) un B2 (nedaudz zemāka kvalitāte);

C klase – biroju telpas neremontētās ēkās, bieži – padomju laika celtnēs vai dzīvojamajās ēkās ar vidējas kvalitātes iekšējo apdari.

B2 klases segments ir dominējošais tirgus segments – tajā iznomāta vislielākā platība – aptuveni 35% no kopējām iznomātajām biroju platībām (aptuveni 200 tūkst.m2).

Pēc Ekonomikas ministrijas datiem, aptuveni 96% Latvijas uzņēmumu atbilst mikro un mazo uzņēmumu kategorijai – darbinieku skaits ir mazāks par 50. Šādiem uzņēmumiem, fokusējoties uz attīstību, optimālākā izvēle, mūsuprāt, būtu nomāt telpas biznesa centros, kuros nomas maksa ir salīdzinoši zemāka, tādēļ prognozējam, ka pieprasījums pēc B2 klases biroju telpām saglabāsies vismaz esošajā līmenī. Svarīgs faktors nomniekiem telpu izvēlē ir arī autostāvvietas pieejamība, kas dod priekšroku izvēlei par labu biroju centriem ārpus pilsētas centra, bet ar attīstītu infrastruktūru.

Kas attiecas uz Rīgas Kinostudijas biznesa centru Rīgā, Šmerļa ielā 3, kas ir viena no lielākajām un senākajām kinostudijām Austrumeiropā papildus galvenajai kinostudijas ēkai atrodas nekustamā īpašuma komplekss ar kopējo platību aptuveni 7 hektāri (70 000 m2). AS “Rīgas kinostudija” ir dibināta 1948. gadā un ir vecākā kinostudija Latvijā. Rīgas kinostudija darbojas kopš 1961.gada, un tajā uzņemtas tādas populāras latviešu mākslas filmas kā “Emīla nedarbi”, “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, “Vella kalpi” un vairāk nekā 180 citas mākslas un dokumentālās filmas. Kinostudijas biznesa centra divas lielākās ēkas šobrīd tiek izmantotas kā biroju centrs daudziem uzņēmumiem, tāpat galvenajā ēkā joprojām atrodas filmēšanas vajadzībām profesionāli aprīkoti 3 paviljoni un citas telpas.

Teritorijā atrodas arī vairākas ēkas, kas piemērotas citām komerciālām vajadzībām – angāri, noliktavas un ražošanas telpas. Šobrīd lielākā daļa Kinostudijas biznesa centra teritorijā pieejamie biroji ir pielīdzināmi B2 klases kategorijai – tajos ir labas kvalitātes iekšējā apdare. 2015. gadā SIA „Šmerļa Terases” un SIA „Baltic Film Studio” kopā ieguldījuši 150 tūkst. EUR telpu renovācijā un palīgēku izpirkumā, kas atrodas Kinostudijas teritorijā.

Kinostudijas priekšrocības:

Laba atrašanās vieta – tuvu Rīgas centram ar attīstītu infrastruktūru.Kopējā iznomājamo telpu platība sastāda 19 tūkst.m2, pieejamas daudz un dažādas kategorijas telpas atbilstoši nomnieku prasībām.Pieejama plaša autostāvvieta, kas ir būtiska priekšrocība Rīgā esošiem ofisiem.

Kinostudijas teritorija atrodas meža ielokā, un to ieskauj miers un klusums, kas atšķir to no citiem Rīgā esošiem biroju centriem. Tāpat nomniekus piesaista Kinostudijas vēsturiskā aura.

Pēdējie raksti Ieejas mezglu pārbūve Mūsu meistaru komanda veica ieejas mezglu pārbūvi objektā Rasas ielā 5a, Rīgā. Sākotnējie ieejas mezgli pilnībā tika demontēti. Veicām metāla konstrukciju pilnu renovāciju – smilšu strūklas apstrāde, gruntēšana un apstrāde ar krāsu, kura pasargā materiālu no turpmākas bojāšanās. Flīžu vietā tika uzlikts kvalitatīvs, īpaši augstas noturības bruģis, kas pilda arī pretslīdes funkciju un ko tikpat […] Komandas darbs Elīna ir mūsu mārketinga nodaļas vadītāja, un viņas komanda ikdienā strādā pie tā, lai cilvēki zinātu apsaimniekotāju pienākumus, savas tiesības un sekotu līdzi aktualitātēm, kas saistītas ar iedzīvotāju īpašumu un tā apkaimi. Intervija ar Kārli Veisbārdi no kompānijas “IZZI Brokers” Kāds ir nekustamo īpašumu tirgus Latvijā un kāda brokerim ir saistība ar zemenēm – tas viss Dream Property intervijā ar “IIZI Brokers”. Vienots mehānisms Dream Property Management komanda ir kā perfekti noregulēts mehānisms, kurā katram zobratam ir sava nozīme, un kopā tas darbojas kā labs Šveices pulkstenis! Ir pienācis laiks iegūt kvalitatīvu, atbildīgu un uz klientu orientētu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas pakalpojumu! “Dream Property Management” ir piemērs tam, ka nekustamo īpašumu pārvaldnieks var būt ne tikai profesionālis, bet arī labs draugs, kurš rūpējas par tīru un sakoptu vidi, kuru mēs visi esam pelnījuši. Atbrīvojiet sevi no raizēm par mājokli un ietaupiet savu laiku! […]